Retül Fit mittaus

Retül Fit

Body Geometry Fit on Specializedin ja Dr. Andy Pruittin kehittämä tapa auttaa pyöräilijää saamaan ajoasento jossa pyöräilijä voi ajaa nopeammin, pidempään ja mukavalla ajoasennolla ja välttämään rasitusvammoja. Uusi nimi mittauksella on Retül Fit koska käytetyään Retül laitteet työkaluna.

Mittaukseen varataan aikaa noin 2−3 tuntia. Mittauksen tekee Kimmo Karhu, joka valmistui Tanskassa Master Bodygeometry asiantuntijaksi Helmikuussa 2012, hänellä on kokemusta yli 600:n mittauksesta. Ammittitaito pidetään yllä säännöllisellä  SBCU koulutuksilla.

Mittaukseen otetaan mukaan oma pyörä, pyöräilykengät ja ajoasu.

Retül ajoasennon mittaus
Retül Fit ajoasennon mittaus Porvoon Pyöräkeskuksen tiloissa.

pyöräilijän ajoasennon optimointi

01.

Alkuhaastattelu

Jokainen Retül mittaus on yksilöllinen jossa kartoitetaan pyöräilijän loukkaantumishistoria, tarpeet ja tavoitteet.

02.

Joustavuuden selvittäminen

Arvioidaan tarkka kuva henkilökohtaisesta joustavuudesta ja muista fyysisistä ominaisuuksista mukaan lukien jalkojen rakenne, polvien asento, selkärangan ja hartioiden asento ja lantion taipuvuus, jalkojen pituus ym.

03.

Sivu kuva

Säätämällä satulan korkeutta, ohjaustangon korkeutta ja ohjainkannattimen pituutta ja klossien paikkaa, tällä saadaan oikea neutraali asento sekä mukava että tehokas ajoasento.

04.

Etu kuva

Arvioidaan lantion, polvien ja jalkaterän linjaa jotta saadaan parempi suorituskyky tasapainoinen voiman siirto. Katsotaan myös kengän paikka polkimessa ja istuma asentoa.

05.

Seuranta

Viikon-kahden viikon sisällä mittauksesta ollaan yhteydessä ja keskustellaan uuden ajoasennon vaikutuksesta ja jos on herännyt muita kysymyksiä ajoasennosta.

Tutustu Retül Fit videoon!