Retül Fit mätning

Retül Fit

Retül Fit (f.d. Body Geometry Fit) är ett resultat av Specialized och Dr. Andy Pruitt samarbete av att utveckla och hjälpa cyklisten att få en körställning där man kan cykla snabbare, längre och i bekvämare körställning. Därutöver strävar man att minska på chansen att få skador av att sitta i fel position. Det nya namnet är Retül Fit därför att man använder apparater från Retül.

Reservera 2−3 timmar för mätningarna. Mätningen görs av Kimmo Karhu som blev Masterspecialist inom Bodygeometry i Danmark i Februari 2012. Kimmo har en erfarenhet på över 600 mätningar. Yrkesfärdigheterna upprätthålls med regelbundna SBCU utbildningar.

Till mätningen tar du med: din egen cykel, cykelskor och cykelskjorta samt -byxor.

Retül mätning av körställningen
Retül Fit mätning av körställningen i Borgå Cykelcenters utrymmen.

Optimering av cyklistens körställning

01.

Intervju

Varje mätning är individuell, där man kartlägger cyklistens skade historia, behov och målsättningar.

02.

Flexibilitet

Värdering av personlig flexibilitet och andra fysiska egenskaper bla benens uppbyggnad, knäns position, ryggradens och axlarnas position och höftens flexibilitet och benens längd mm.

03.

Sido bild

Genom att justera sadelhöjden, strystångens höjd och styrstemmets längd och låspedalernas klossar får man en rätt neutral ställning och en bekväm och effektiv körställning.

04.

Fram bild

Analyserar höftets, knäns och fotens linje, så att man får en bättre prestation och en balanserad kraft. Vi ser också på skons ställe på pedalen och rätt sittställning.

05.

Uppföljning

Efter en till två veckor efter mätningen, ringer vi upp och kollar att erfarenheten med den nya körställningen är bra och ifall det uppkommer några frågor angående den nya körställningen.

Bekanta dig med Retül Fit videon!